HTML

Az álom tudománya

Ha látok mostanában egy filmet, írok róla egy bejegyzést. Általában két részből áll: az egyiket a film megnézése előtt olvasd, a másikat utána. Spoilerek csak a másodikban lesznek. Kattints a címkékre, ha látni akarod, hogy még melyik film átélhető, elidegenítő, unalmas, stb

Friss topikok

  • gregaba: nem épp mai a blogod, de tetszik, jók a szövegeid... amúgy mi x éve ismertük egymást. csaó, Grego... (2011.07.18. 22:51) (500) days of summer
  • cs_: zseniális film (2010.04.23. 20:30) Tavaly Marienbadban
  • Bazsa_a_filmkritikus: @phalacrocorax: hajtás után. talán. phalacrocraxgraculus.blog.hu/2008/06/07/egyetert (2009.01.02. 08:46) Mi volt a legjobb film, amit idén láttál?
  • laico: plágium lesz az, plágium (2008.10.22. 01:08) Zuhanás
  • Bazsa_a_filmkritikus: Nem tetszett a fejfájás-csillapító por, az ugató bennszülöttek, a Passió-szerű korbácsolás, a fürd... (2008.10.15. 23:28) Az ajánlat

A sötét lovag

2008.08.13. 11:26 Bazsa_a_filmkritikus

Ez egy kooperatív bejegyzés, amit másokkal írattam meg, illetve mondtam a többieknek, hogy írjanak néhány mondatot a filmről. Ha van kedved, írj! Minél több, annál jobb, és utólag is hozzá tudom szerkeszteni a bejegyzéshez, sohasem késő!

Gergő:

Vezető pozícióban törtetők vannak, emiatt, vagy éppen ezért az jut oda
fel, aki célirányos. Random őrülettel nem lehet irányítani. Joker
hazudott.

HZS:

Több sötétséget vártam, amolyan rémpislákolót. Tobzódó, képregényes anarchiát, whummal és paffffal, a szerepébe lassan begügyülő Egéremberrel. Aki álmában nem panorámaablakokon keresztül közlekedik, hanem easylisteninget nyomó felvonóban, mint minden halandó  de amikor ébren van, hát istenem, először üt, és csak aztán rúg. Valami méltó vizuális levezetést vártam arra, amit a Dzsókeren keresztül üzent a film. Éspedig, hogy Gothamban az erőszak önmagában él, minek túlmetázni; ahogy van jó oldal, úgy élettere van a gonosznak is. És mivel ez így alapértelmezett, különösebb kompromisszumok nélkül folyhat egymás hightech fasírozása a vegytiszta elélvezet kedvéért, odapaff és tisztelt rokonok, aztán döntse el mindenki, melyik oldal kedves a szívének és egyéb leszakadó testrészeinek. Mindehelyett kaptam egy egyoldalú kukkolásfílinget, a köztes térben fel és alá glasszáló Denevéremberrel, aki néha beköszönt az irodák, mellék- valamint börtönhelyiségek látványos panorámaüvegein keresztül, mint egy fejünk felett lebegő perverz jegyellenőr, egyfajta fordított irányú hitchcocki Hátsó Ablak-sémában. Mert ugyan ki állítja, hogy kukkolni csak KIFELE lehet? Plusz még: egy csomó orálmorál, annak tálalása, hogy a Batmobilhoz képest a Lamborghini Murcielago LP640 csupán egy leszuperált Zastawa, és egy felismerés, hogy ha az ember fülét kaucsukkal leszorítják, akkor a viccet is mélyhörögve meséli. Mármint ha volna, mert Bale-be nem szorul most efféle szikra. Michael Keatont vissza denevérbőrbe!

Medzi (bocs, tudom, h nem bejegyzésnek szántad, de olyan kevesen küldtek):

Ma reggel amikor a körúton végig tekertem a két kocsisor között óhatatlanul is az jutott eszembe a filmből, amikor a HZS által fallikus szimbólumnak titulált motorszerűséggel kedvenc denevéremberünk hasonló pozícióban letarolta az összes négykerekű visszapillantóját...egy percre elfogott a kísértés, csak én szandálban voltam és nincsen olyan jó biztosításom...jut eszembe, hogy valamelyik Futurama www.imdb.com/title/tt0149460/ részben esik szó arról, hogy egy szuperhős milyen hihetetlen sok kárt okoz a gonoszok elfogdosása közben és igazából azért nem vallanak valódi személyükről a maszkos mesterek, mert félnek a végtelen mennyiségű nyakukba zúduló kártérítési pertől...

 

3 komment

Címkék: fekete melodráma regényből

A bejegyzés trackback címe:

https://azalomtudomanya.blog.hu/api/trackback/id/tr18613949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.08.25. 10:54:42

Ha egy rendező Batmanről akar filmet csinálni, meg kell akadályoznia, hogy a főhős - egy gumidenevérjelmezbe bújt figura - röhejessé váljon a nézők szemében, s ez azért nem könnyű feladat. Viszont határozottan NEM a hörgő beszédhang a megoldás. A zavaros sztori sem járul hozzá a sötét, nyomasztó hangulat megteremtéséhez, és amúgy sem egy képregényes alap a legjobb terep az ilyen rendezői manírkodás kibontakoztatására. A kevesebb több lett volna. Ja, és mindezt még megöntözték a müllerpéteri mélységekbe merülő konyhafilozofálgatós párbeszédekkel.

Bazsa_a_filmkritikus 2008.08.25. 20:24:15

Pataki Attila demonstrálja, hogy a gumidenevérjelmez tényleg röhejessé tesz (tekerj 2.30-hoz):
www.youtube.com/watch?v=v75fX7_XJ1s

Máti 2008.09.05. 15:59:20

Medzi, lépj be a Magyar Kerékpárosklubba és szinte nulla pénzért két dolgot is kapsz: felelősségbiztosítást (tudod, letört tükrök) és ingyen ügyvédet, ha a füledet letörné valaki, akinek letörted a tükrét.
Egyébként pedig sokat lógsz a Fecskében. (:
süti beállítások módosítása